CONCURS AMATEUR DE CURTS DE L'ATENEU POPULAR LA FALÇ


CONCURS AMATEUR DE CURTS DE L'ATENEU POPULAR LA FALÇ

Set anys endarrera, sota l’aspiració de fer una festa temàtica sobre en Quentin Tarantino, naixia el primer concurs de curts de l’ateneu popular la Falç d’Artés. Les dos següents edicions creixien en participants i espectadors despertant un fer interès al voltant d’aquest acte ateneuenc. Per tal de saciar qualsevol delera informativa sobre les passades edicions i les possibles futures desperta aquest blog amb l’anhel d’apropar les produccions presentades i aquells qui hi ha darrera d’aquestes, i de transmetre tota la passió i alegria que amaga cada nova entrega d’aquest concurs. Un recordatori a tots aquells qui, de la forma que sigui, ja hi han participat, una invitació a tots aquells que esperen.







dijous, 9 de setembre del 2010

ALL IN. Sexe, drogues, poker i premis.

Es pot considerar el gran guanyador d'aquesta edició al ser reconegut pel jurat com a millor muntatge i pel públic en la seva votació. All in és el tràiler d'una suposada pel·lícula on es desenvolupa una partida de poker entre pintorescos personatges, i darrera dels quals es desenvolupen una serie de tèrbols acontaixaments on s'hi barreja diners, violència, droga i sexe.

Premi al millor muntatge: Podríem dir que la pugna per aquest premi estava entre dos participants: All in i el santfeliuenc Aker2, bé no sé si el jurat debatia altres possibilitats, però sense cap mena de dubte aquests dos eren els grans candidats a aquest premi per sobre de cap altre. En una encertada decisió el jurat es va decantar pel primer.

De fet, possiblement, estiguem parlant d'un dels muntatges de millor qualitat de totes les edicions del concurs. Bons plans, molt ben lligats, extremadament polit, i amb una gran qualitat d'imatge i so. Una altra consideració és que és el primer curt del concurs a presentar efectes especials digitalitzats, millorables? Doncs segurament, però amb bons resultats. Aquests detalls són els que conferien al projecte diferències significatives respecte als altres curts presentats.

Premi del públic: es va guanyar als assistents, majoritàriament joves, amb la seva dinàmica, les seves interpretacions picardones i simpàtiques, més tot el serial de tòpics del genere que tractava. De fet , aquest és el defecte d'All in l'abús dels clixés típics d'aquest genere de pel·lícules i la manca d'originalitat. Estereotipada de dalt a baix, tant sols la veu en off deixa anar una col·lecció de tòpics i en la tria dels noms dels personatges aquests s'aproximen a l'insult. Però això, no deixa de ser un mal menor davant d'una bona feina que va saber encadilar al públic i guanyar el seu guardó.

Els integrants de All in es podrien considerar pràcticament tots com a debutants, menys per la presència d'Albert Prat ( Piperrak- soy un nomo) i els camejos d'en Jesús Tort (tarantarantinos i Tota la tuta vida igual) i d'en Ramon Vilalta i en Marc Sallent( La barricada de Santpaucentdeu) Amb un repartori molt jove, van aconseguir interpretacions realment creïbles amb connotacions humorístiques resultat de complaure's durant la gravació. Esperem que l'any que ve tornin a tenir ganes de passar-ho bé, de superar-se i de fer-nos gaudir a tots.

ALL IN : http://www.youtube.com/watch?v=eb80t1KHOu8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada