CONCURS AMATEUR DE CURTS DE L'ATENEU POPULAR LA FALÇ


CONCURS AMATEUR DE CURTS DE L'ATENEU POPULAR LA FALÇ

Set anys endarrera, sota l’aspiració de fer una festa temàtica sobre en Quentin Tarantino, naixia el primer concurs de curts de l’ateneu popular la Falç d’Artés. Les dos següents edicions creixien en participants i espectadors despertant un fer interès al voltant d’aquest acte ateneuenc. Per tal de saciar qualsevol delera informativa sobre les passades edicions i les possibles futures desperta aquest blog amb l’anhel d’apropar les produccions presentades i aquells qui hi ha darrera d’aquestes, i de transmetre tota la passió i alegria que amaga cada nova entrega d’aquest concurs. Un recordatori a tots aquells qui, de la forma que sigui, ja hi han participat, una invitació a tots aquells que esperen.dilluns, 26 de maig de 2014

Venim del nord, venim del sud, de terra endins...


Es pot  dir que l’edició d’enguany és sense cap mena de dubte la més internacional de totes. L’ Uncurt  bat fronteres i si fins ara havia viatgat fins a les illes i alguna incursió per l’estat espanyol aquest any agafa l’avió de veritat. De tots els participants, 6 són representants d'Artés, i per tan aspirants al premi local. Als ja tradicionals Matusalem, Happyman, Òscar Vilarasau i els esporàdics, però fidels els últims anys 75%produccions i Carlos Cuevas. Aquest any se’ls hi suma José Carlos Rodriguez. Sort a tots ells en el sagrat honor de representar l'esplendorosa  vila que va veure néixer i creixer L'uncurt.
Presentats els locals comencem la ronda més enllà del Pont de Cabrianes, i carrateres de prats, de Sallent i de calders amunt. De la comarca trobem un parell de participants més : La Ariadna Garcia de Santpedor i Laura Huete de la capital, Manresa. Sortint de la comarca, però sense abandonar terres catalanes ens arriben un parell de candidats més. Per una banda, i vingut de Molins de Rei en Pau Morraja. I des de Sant Martí de Sobremunt la Alba Roma. Sense abandonar els límits linguístics del català, però fora ja del principat, un parell d’obres més, les presentades per en Juan José Rosas de València i per la Irene Bravo de Palma de Mallorca.
Portem ja un bon quilometratge, però ha arribat la hora d’anar un mica més lluny per presentar els 3 aspirants que ens falten. Primer anem fins a Coslada al casi centre de la península en terres madrilenyes d’on ens arriba el curt presentat per Javier Marco. Posem rumb als sud per arribar fins a Càceres d’on ens arriba la Yolanda Román. Podem anar més lluny? Doncs si, bastant més. Fins a terres de neu o fang, de nines de fusta que amaguen més nines de fusta i un cop obertes serveixen com a got per veure  vodka…si, si des de Rússia ens arriba l’obra de Zhan Danelyan. Traductor de rus contractat.
Entenem que fins ara pot sembla agosarat utilitzar la paraula internacional, però és que en la sessió que va tenir lloc aquest divendres passat a l'ateneu, on es projectaven una selecció dels curts descartats per no complir les condicions del concurs, es van poder veure obres arribades de diversos països:Alamània, Xina, Holanda... El nivel va ser altíssim i va ser una bona antesala del que ens espera els dies 6 i 7.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada